Védjék meg a pénzünket a forint gyengülésétől

Fokozatosan gyengül a forint. Az elmúlt napokban volt, hogy egy euró 312 forintba került. Az elemzők nem lepődnének meg, hogyha akár 318-ig is elszaladna a forint–euró árfolyam. Ám reálisan 320 és 340 között is lehet ennek az árfolyamnak a csúcsa. Az Ön beruházása megtérülésének egyik módja a külföldi ingatlanvásárlás!

A magyar állampolgárok számára, akik külföldi ingatlant vásárolnak, a befektetés kezdő összege forint gyengülése miatt - sajnos - növekszik. Másrészt viszont „a tulajdonosok a bérbeadásból származó hozamokat euróban kapják, valamint az ingatlan ára is tovább növeli a saját értékét, és ez az összeg szintén euróban van”, nyilatkozta Rejcha János a Rellox ingatlaniroda igazgatója, amely a külfödi ingatlanok értékesítésére specializálódik.

További forint gyengülést várnak az elemzők

Példaként egy ausztirai apartmant tüntetett fel, amelynek a vételára 200 000 euró. „Ha összeadjuk a 6% -os bérbeadásból származó hozamot és az ingatlan értékének további növekedését, akkor az első év hozama eléri a 18 ezer eurót, három év után a hozam pedig több mint 55 ezer euró”, tette hozzá Rejcha. Ez több mint 16 millió forint három év alatt.

Vételár 200.000 EUR *) EUR HUF Teljes hozam %-ban
3% / év ingatlan értékének növekedése**) 

1 év 6 000 1.860.000      
3 év 18 545 5.897.310
6% / év - bérbeadásból származó hozam **)

1 év 12 000 2.816.000 
3 év 36 725 11.678.550
Teljes hozam **)

1 év 18 000  5.724.000 9,33 % 
3 év 55 270  17.575.860 28,65 %


Magyarázat a táblázathoz:

*) 1 EUR = 308 HUF
**) 1 EUR = 318 HUF

1. megjegyzés: Az éves bérbeadásból származó hozamok 2%-os évi koeficienssel vannak indexelve, amely a feltételezett inflációból ered, ill. a feltételezett ausztriai fogyasztói árindex (CPI) növekedéséből.

2. megjegyzés: A bevételek a működési költségek levonása után és adózás előtt lettek megthatározva.

Éppen Ausztriában legnépszerűbbek a további bérbeadás és a saját használat kombinációjára tervezett apartmanok. A bérbeadásból származó hozamok minden ingatlannál különbözőek, adózás előtt és a működési költségek levonása után évi 4 és 6 % között mozognak.

Ebben a tekintetben kivételt képeznek az osztrák Vorarlberg régiójában fekvő Brandnertali apartmanok. A tulajdonos az apartmant az év során három hétig veheti igénybe, az év többi részében az apartman bérbe van adva egy holland utazásszervező irodán keresztül – éves hozam a reális foglaltság alapján. „A bérbeadásból származó hozam adózás előtt és a működési költségek levonása után évente elérheti a 7,54 %-ot is. Ez azt jelenti, hogy adózás előtt 5,66 %-ot,“ tette hozzá Rejcha János. Az apartman vételárai 258.000 és 563.000 euró között vannak, a méretüktől függően.

Ami az ausztriai ingatlanárakat illeti, azt mondhatjuk, hogy az osztrák ingatlanpiac a legstabilabbak közé tartozik Európában. Ez megmutatkozott az elmúlt évben is, amikor gyakorlatilag minden régióban folytatódott az árak növekedése. Az elmúlt évekhez viszonyítva azonban a növekedés nem volt olyan dinamikus.

A külföldi befektetők nagy érdeklődése az osztrák ingatlanpiacon rendkívül tartós jelenség. A pénzeszközök tartósan kedvelt befektetési módja az új lakásokba való befektetés. Az új lakások iránti nagy érdeklődés minden régióban kiváltotta azok árainak növekedését. A leggyorsabb növekedés az osztrák fővárosban volt. Bécset szorosan követi Salzburg tartománya. Nagyon népszerű a túristák által közkedvelt Stájerország is, amelyet gyakran Ausztria zöld szívének neveznek.

Közgazdászok a külföldi pénznemben való befektetést ajánlják.

További információkért, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.

Saját használat és további bérbeadásra céjára tervezett apartmanok (EUR jövedelem):

  • Külföldi ingatlanok keresése
  • Új lakópark projekt egy előkelő helyen, Seefeld (Eladva)
  • Új alpesi stílusban épülő apartmanok, másodlagos lakóhely státusza (Eladva)
  • Új apartmanok Kaprun központjában (Eladva)
  • Új ski in/ski out apartmanok közvetlenül a felvonónál (Eladva)
  • 4* Ski & See Resort, Zell am See (Eladva)
  • Új projekt a gleccsernél Söldenben (Eladva)
  • Új ski in/ski out apartmanok Wagrain (Eladva)
  • Új apartmanok 5 síközpont közelében, Mauterndorf (Eladva)
Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre: