10 város az Adrián, amelyet tengerészként látnia kell

A horvát tengerpart mágikus vonzereje a szárazföldön és a szigeteken fekvő városok varázsával van összekötve. Minden sarok a történelmi és kulturális örökségre emlékeztet. A helyiek vendégszeretete, amely mindenhol végigkíséri Önt, valójában egy egyfajta életmód. Ezt a tíz adriai várost és kikötőt ne hagyja ki. Indulás előtt kérjük, tekintse meg a cikkünket, amelyben a Kék zászlós kikötők listája is szerepel.  

Sipanska Luka

Ez a kisváros valamikor a Dubrovnik városából származó nemesek közkedvelt célpontja volt. Számos, gyönyörű villa van a helyszínen, amelyek a buja növényzettel teli öbölben fekszenek. Kiváló helyi ételek, de nem csak ezért érdemes meglátogatni ezt a halászkikötőt.

Korcula

Korcula szigetét lenyűgöző erődítmények és magas tornyok veszik körül, amelyek macskaköves utcákkal vannak összekötve. A helyi épületek számos jelentős történelmi eseménynek voltak tanúi, Marco Polo is itt született. Néha „Kis Dubrovnik” néven is nevezik, mert nagyon hasonlít erre a híres városra. Split és Dubrovnik között fekszik - a tengerészek körében nagyon népszerű. Hasonlóképpen a befektetők körében is. Az ingatlanok iránti érdeklődők választhatnak kínálatunkból.

Vis

Vis volt a görögök első, és egyben a legfontosabb kolóniája az Adrián. Hírességei és érdekességei - Ferences kolostor, Priovo-félsziget, gyönyörű tengerparti sétány és a kőből készült házak. Az Adriai-tenger legnagyobb természetes kikötőjében – a vitorlázási időszak alatt – mindig nagy a forgalom.   

Komiza

Komiza település az Adriai-tenger legrégebbi halászfaluja és egyben számos tengerész közkedvelt célpontja. Az Adria legszebb kikötője felett helyezkedik el – meredek lejtőn egy széles öbölbe. Komiza építészete és a környezete nemcsak az Adriai-tenger, hanem az egész világ egyik legszebb ékszere.

Hvar

A Hvar feletti dombról lenyűgöző kilátás nyílik önök elé a fotogén kikötőre, a kanyargós utcákra és a hosszú tengerparti sétányokra. A dombon a Fortica erőd áll, amely a város szimbóluma. Ez az erőd számos tengerészt, hírességet és az éjszakai élet szerelmeseit elvarázsolt. Majdnem mindegyikük álma, hogy saját otthonra tegyenek szert ezen a helyen, ahová rendszeresen visszatérhetnek. Ez egyáltalán nem jelent gondod, a mi Hvar-szigetén fekvő ajánlatainkból kiválaszthatja az Ön számára megfelelő ingatlant.

Skradin

Skradin festői városkát, amely a Krka folyón fekszik, a sok tücsök és béka jellemzi. Ezt a mesébe illő óvárost kulturális emlékműnek nyilvánították. A jachtosok népszerű találkozóhelye és a Krka Nemzeti Park kapuja is egyben.

Susak

A város és az azonos nevű sziget megőrizte történelmi jellegét. A híres szimbóluma a színes népviselet. Minden tevékenység a Staro Selo és a kikötő köré összpontosul. A város Gornje Selo részét a Szent Miklós templom uralja. A város mindkét részét hosszú lépcsők kötnek össze.

Cres

Cres csendes középkori kikötőjében általában csak a helyi halászhajók vannak. A központ tipikus szűk házakkal van tele, amelyek együttesen egyfajta kő labirintust alkotnak. Ideális kiindulópont mindazok számára, akik a Kvarner-öböl szépségeit szeretnék megtekinteni.

Rab

Rab városát az Észak-Adria legszebb városának nevezik. Várfalak védik és a harmonikus építészet jellemzi. A népszerű kikötő mellett a Rapska fjera fesztivál és a középkori versenyek is látogatást érdemelnek.

Rovinj

Forgalmas városközpont, színes házak, amelyek felett Szent Eufémia temploma fekszik. A város 22 kis szigettel van körülvéve és Észak-Adria egyik legnépszerűbb célpontja. Az új kikötő is bővülni fog.Kikötőt keres saját hajójának az Adrián? A Rellox társaság kínálatában eladó horvát apartmanokat talál, továbbá házakat és tengerparti villákat, amelyek saját kikötővel is rendelkeznek. Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, szívesen segítünk a legmegfelelőbb ingatlan kiválasztásában.

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre: