A franciaországi elnökválasztások nincsenek hatással az ingatlanpiacra

Május felében Franciaországban új köztársasági elnök lépett hivatalába. A szocialista François Hollande a választásokban legyőzte a korábbi köztársasági elnököt, Nicolas Sarkozy-t. Lesz valamilyen hatása az új elnök megválasztásának azokra a külföldiekre, akik a gall kakas országában ingatlant szeretnének vásárolni? A szakértők szerint nem.

Az egyik szakértő, aki már tizenöt éve él Franciaországban, és a választások hatását korábbi tapasztalatainak köszönhetően fel tudja mérni, ezek a hatások vagy teljesen minimálisak lesznek, vagy semmilyenek. Ma elsősorban az a tény a fontos, hogy köztársasági elnök választásáról volt szó, nem pedig parlamenti választásokról.

Az ingatlanvásárolásokat szabályozó törvényhozási folyamat az elmúlt kétszáz évben minimálisan változott. Franciaország az ingatlantulajdonlás szempontjából továbbra is az egyik legbiztonságosabb ország. Elegendő, ha figyelembe vesszük az ingatlanpereknél fizetendő díjak arányát. Amíg ez Franciaországban továbbra is 0,3 %, Európában 3,9 %, az USA-ban pedig 8 körüli.

A francia köztársasági elnök megválasztásának bizonyára nem lesz hatása az ingatlanpiacra, nem változnak meg az eladási feltételek sem. Franciaország így továbbra is az egyik legnépszerűbb ország lesz, ahol az ingatlanok árai stabilak.

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre: