Az ingatlanok iránti érdeklődés a sírégiókban növekszik

Az euróövezet pénzügyi nehézségei és az egyes ingatlanpiacok bizonytalansága ellenére is az alpesi síközpontok ingatlanjai iránti kereslet tovább növekszik. Például a külföldi üdülőházzal rendelkező britek kilenc százalékának éppen az Alpokban van ingatlanja. A síturizmus is minden évben növekszik, az elmúlt tíz évben átlagosan évi öt százalékkal.

A síelésre alkalmas úticélok nem tartoznak a legolcsóbbak közé, az utóbbi időben a kínálatban egyre több kiváló helyen lévő és minőségi síközpont szerepel, melyeket a vevők saját célra gyakran használhatnak, ingatlanjukat könnyen bérbe adhatják, és így pénzhaszon is származik belőlük.

Franciaország, mely az érdeklődők között továbbra is a legnépszerűbb, egyharmadukat vonzza. Az igényesebb ügyfelek a Megève és Courchevel luxus központokat keresik, ahol egy négyzetméter átlagos ára 7,7 ezer angol font körül mozog. Az országban azonban vannak az érdeklődők egyéb rétegei számára is megfelelő helyek, mint amilyenek például Les Arcs vagy Morzine.

A vevők számára előnyösebbek az új ingatlanok. Egyrészt azért, mert a régebbi ingatlanok eladásakor a közjegyzői díj elérheti a vételár nyolc százalékát is. Ezzel szemben a maximum öt éve felépített ingatlanok esetében ez a díj 2,5 százalék.

Természetesen a síközpontokban vásárlók túlnyomó része francia. Az ingatlanirodák szerint a hely kiválasztásakor ne a tengerszint feletti magasság legyen a legfontosabb kritérium, hanem figyelembe kell venni a helyszín jellegét, az infrastruktúra minőségét, a sífelvonók számát és a hely megközelíthetőségét is.

Ebből a szempontból előnyös lehet Samoëns és Morrillon környéke, melyek a Grand Massif sírégióban fekszenek. További lehetőséget kínálnak a szavojai falvak, mint például Saint Martin de Belleville, ahonnét a Three Valleys régió központja öt-tíz perc alatt elérhető.

Ausztria azon kevés európai országok egyike, melyet a recesszió elkerült, de Franciaországhoz és Olaszországhoz viszonyítva itt a síelési feltételek valamivel rosszabbak. Másrészt viszont jó az ingatlanok minősége, és a bérbeadásból származó jövedelem is viszonylag magas. Az egyik legnépszerűbb osztrák úti cél Zell Am See, ahol például Kitzbühelhez viszonyítva az árak fele olyan magasak.

» Alpoki ingatlanok kínálata.

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre: