Az ingatlanóra az ingatlanok alacsony árainak végét jelzi ingatlanóra

Az ingatlanok árainak óriási zuhanása után ismét emelkedőben vannak. A 2013-as év harmadik negyedévében Spanyolországban az ingatlanok árai 0,7 %-al növekedtek. Ez derül ki a spanyol Ingatlanárak indexéből (Índice de Precios de la Vivienda).

Az árak növekedését elsősorban az új építkezések váltották ki, melyeknél a növekedés 2,3 % volt. A hasznát ingatlanok esetében az árak növekedése egy tized százalékos volt. Ez az ingatlanok árainak csökkenéséhez képes változás, amikor mindkét esetben az ingatlanok hasonló tendenciája volt érezhető. Tehát az új építésű ingatlanoknál az éves csökkenés 7,9 % volt, a használt ingatlanoknál 8 %.

A növekedés elsősorban a külföldi befektetőknek köszönhető

A pozitív fejlődést elsősorban a külföldi befektetések váltották ki. Már 2013 eleje óta Spanyolország az élenjáró külföldi befektetők érdeklődésének középpontjába került, melyek itt egyedülálló befektetési lehetőségeket látnak. Több tíz befektetést a világ leggazdagabb embere, Bill Gates valósított meg.

Kezdenek valóra válni azok az előrejelzések, melyek 2014-el kezdődően az árak stabilizálódására és 2015-el kezdődően a befektetések értékének növekedésére számítanak. Az idei év így kiváló időszak ingatlanvásárlásra Spanyolországban.

A spanyol gazdaság hagyományosan az Egyesült Amerikai Államok gazdaságával fonódik össze, Ez mutatkozik meg akkor is, amikor a spanyol ingatlanpiac másolja az USA-i helyzetet.

Turizmus, ingatlanok és a gazdaság a növekedés küszöbén

A laza életstílus, gyönyörű strandok és egyedülálló éghajlat. Mindez vonzza a spanyolországi ingatlanok vásárlása iránt érdeklődőket. Az ingatlanok növekvő árai elősegíthetik a teljes gazdaság, valamint az idegenforgalom növekedésének újraindítását, mely Spanyolország számára szintén nagyon fontos. Az autóipar mögött a spanyol gazdaság második legfontosabb ágazat.

2013 júliusában Spanyolországba rekord számú turista érkezett - közel nyolcmillió, ami 2,9 %-os éves növekedést jelent. Sőt az első félévben az a növekedés 3,9 % volt. Ezek jó hírek nemcsak a helyi gazdaság, hanem a befektetők számára is, akik a helyi híres idegenforgalmi helyeken vásároltak ingatlanokat.

A turisták számának növekedése növeli a szálláshelyek iránti keresletet. Azok az ingatlantulajdonosok, akik házaikat vagy apartmanjaikat saját használat mellett bérbe is adják, így a nagyobb kihasználtságnak köszönhetően vonzó hozamokat érnek el, valamint az ingatlan értéke is növekszik.

Spanyolországi ingatlan vásárlását fontolgatja? Nézze meg a spanyol ingatlankínálatunkat, vagy kérjen tőlünk tájékoztató jellegű konzultációt.

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre: