Európai ingatlanárak alakulása: az árak Ausztriában és Spanyolországban is emelkednek

A Nagy-Britanniában tartott népszavazás, és az EU –ból való kilépés után az egész ingatlanvilág azzal foglalkozik, hogy az elkövetkező években ezek a változások milyen hatással lesznek a brit piacra és a befektetőkre. Azonban, más országokban hogyan alakulnak az ingatlanárak?

Az Eurostat szerint, 2016 első negyedévében 4% - os évközi és 0,7% -os negyedévközi növekedést mutattak ki az EU országok ingatlanárai. Azokban az országokban, ahol a statisztikai adatok rendelkezésre állnak, az ingatlanárak 2016 első negyedévében a következő országokban mutattak ki évközi növekedést: Magyarország (15,2%), Ausztria (13,4%), Svédország (12,5%). Olaszországban és Cipruson az árak 1,2% -kal csökkentek. Negyedévközi áremelkedést Magyarország (5,2%), Ausztria (4,2%) és Románia (3,3%) mutatott ki. Ezzel ellentétben a legnagyobb csökkenést Ciprus (3,4%) és Málta (2,8%) jelentette.

Az évközi és a negyedévközi változások összehasonlításának köszönhetően kiváló képet kaphatnak az adott ország ingatlanpiacáról. Az ingatlanpiacok azokban az országokban éledeznek, ahol az árak az utolsó negyedévben jelentősen nőttek, és az évközi emelkedés kevésbé volt hangsúlyos. A lassuló piac jele pedig az, ahol az árak évközben jelentősen nőttek, de a negyedévközi növekedés lassult.

Ausztriában és Magyarországon az árak már láthatóan régóta emelkednek, azonban ebben az évben a befektetők számára már Románia is érdekes befektetési lehetőségeket kínál. Az évközi és negyedévközi árak Spanyolországban és Portugáliában is emelkedtek, ezért ezekről az országokról sem szabad megfeledkezni. 2016 első negyedévében a spanyol ingatlanárak 6,3% -kal (évközi) nőttek, ami 2007 óta a legnagyobb növekedés. Nagy-Britanniában az ingatlanárak lassulása főleg a Brexitnek és az ezzel kapcsolatos bizonytalanságnak köszönhető. 1,1% -os negyedévközi növekedés, ami kevesebb mint az előző negyedévekben. Azonban úgy tűnik, hogy ez csak egy átmeneti állapot.

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre:

Figyelmükbe ajánljuk | Az egész világból több mint 6000 ingatlan kínálunk. Teljes kínálat

Aktuális ingyenes külföldi ingatlan ajánlatok és újdonságok a saját e-mail címemre: